Velkommen til en verden av bits, bytes og koder

Jeg er en masterstudent i informatikk og fordyper meg i programmering. Egentlig er jeg en 23 år gammel jente ved navn Line som en gang skulle redde verden ved å studere fysikk og finne løsningen på klimaproblemene.

Allikevel endte jeg opp på informatikken etter å ha blitt introdusert for IT på videregående. På tross av at jeg brukte mye tid på å leke med PCen min før jeg starta studiet, hadde jeg virkelig ingen anelse om hva slags jobber jeg kunne få eller hva en IT-student gjør. Derfor har jeg brukt en del tid på å fortelle andre hva vi gjør på Institutt for Informatikk på Universitetet i Oslo.

Men hva i alle dager er informatikk? Kort sagt er dette læren om hvordan datasystemer konstrueres og brukes. Det er mange grunner til at jeg studerer dette, også at jeg kanskje en dag kan redde verden. Vi studerer veldig teoretisk, men når vi går ut med en grad herfra kan vi jobbe i de aller fleste deler av samfunnet. Tenker du deg om litt, er det faktisk vanskelig å komme på et fagfelt som ikke bruker IT! Så hvis du stiller meg spørsmålet, “hvorfor informatikk?” spør jeg tilbake “hvorfor ikke?”. Du kan jobbe hvor som helst! Også med nye teknologier for miljøvennlig strøm, smartere oppvarming og nye transportmuligheter.

Denne bloggen er en del av et kurs jeg tar i forskningsformidling og vitenskapsjournalistikk. Jeg har valgt å ta kurset fordi jeg gjerne vil lære andre om vitenskapen bak «duppedittene» vi bruker hver dag. Hva er internett? Hva veit Facebook, Google og Apple om deg? Hva er egentlig et operativsystem? Og hva i alle dager mener vi med programmering?

Ikke minst er jeg opptatt av formidling av fagfeltet mitt fordi jeg etterhvert har innsett at mye av min motivasjon ligger i å lære andre det jeg kan. Jeg tror drømmejobben min på et eller annet nivå omhandler IT og skoleelever, enten det er politikk eller programmeringskurs.

Stay tuned for å lese mer om min studiehverdag og mitt fagfelt!

Reklamer

Om LineM

My blog: http://moseng.org My science blog: https://informatikktilalle.wordpress.com
Dette innlegget ble publisert i Informatikk, Meg. Bokmerk permalenken.

2 svar til Velkommen til en verden av bits, bytes og koder

  1. Live sier:

    Hei Line, jeg synes du skriver bra og ble nysgjerrig så jeg tok en titt på den andre bloggen din også 😉 Gleder meg til å lære mer om PC ting

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s