Teaser: Storebror ser deg

Det kommer stadig nyheter om at telefonen din blir overvaket. Uten at du visste det har bedriftene bak telefonen din samlet informasjon om deg. Du blir skremt. Lever vi i et digitalt Big Brother?

Det er 4 år siden jeg leste nyheten om at Facebook utleverer brukerdata til reklametilbydere. Det har ikke kommet noe bevis på at det ikke foregår fortsatt. Google sier rett ut at de lagrer og analyserer sine brukeres søk og aktivitet på internett. Både Facebook og Google hyller deg inn i en boble tilrettelagt for deg, din oppførsel og dine meninger. For tvil ikke, de store aktørene på nett vet mye om hva du mener og er interessert i.

En liten teaser på et essay jeg skriver på. Jeg legger ut en versjon her etterhvert. Høres det spennende ut? Etter å ha skrevet førsteutkastet kom nyheten om at Facebook på mobil vil ha tilgang til SMS-ene dine. Temaet er aktuelt som aldri før.

Dette er en del av kurset jeg tar i forskningformidling på universitetet. Jeg anbefaler alle som vil formidle det de studerer eller er interessert i å ta en titt på podcastene fra forelesnignene i kurset Forskningsformidling og vitenskapsjournalistikk, som du finner her. Vi har foredrag fra bloggere, journalister, forskere og til og med lektor Sam Bannister fra Westerdals. Så sjekk ut 🙂

Reklamer

Om LineM

My blog: http://moseng.org My science blog: https://informatikktilalle.wordpress.com
Dette innlegget ble publisert i Informatikk, IT, Samfunn. Bokmerk permalenken.

2 svar til Teaser: Storebror ser deg

  1. Live R. sier:

    Hei Line, lykke til med bloggen og essayet. Regner med du kjenner til Realfagsbiblioteket. informatikk sin lenkesamling om teamet. Men for sikkerhets skyld : http://www.ub.uio.no/fag/informatikk-matematikk/informatikk/faglig/bibliografier/no21984.html

    hilsen

    Live R. , Realfagsbiblioteket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s